Boldog Özséb-program

2021.07.07. 19:38

Soltész: a pálosok 750 éve teremtenek értéket Magyarországon

Tizenegy évvel ezelőtt, amikor a kormány megkezdte munkáját, elhatározta, a legfontosabb cél, hogy értéket teremtsen, mint a pálosok 750 éve Magyarországon – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Márianosztrán.

Vízi András pálos házfõnök-plébános, Zambó Péter erdõkért felelõs államtitkár, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, Burikné Moóri Tamara polgármester, Puskás Róbert Antal pálos tartományfõnök és Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyûlési képviselõje (b-j) átvágja a nemzeti színû szalagot a megújult pálos kegytemplom és plébániakert átadóján Márianosztrán 2021. július 7-én. A felújítás a Boldog Özséb Program részeként valósult meg.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Soltész Miklós a Boldog Özséb-program keretében megújult pálos kegytemplom és plébániakert átadásán arról beszélt, hogy ma értéktelenné akarják tenni azt a több ezer éves ószövetségi és újszövetségi tanítást, amely mindenki szívébe bele van vésve, a nem hívő emberekébe is.

A teremtett világ, a tízparancsolat törvényei ott vannak minden ember szívében, lelkében, még akkor is, ha bűnösen éljük meg a világot – fogalmazott. Fontos ezekért az értékekért ma kiállni, mert akkor az értéktelen dolgok egy vagy két évtized múlva el fognak tűnni, de ezért mindenkinek a maga helyén el kell végeznie saját feladatát – fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője azt mondta:

szükség van az olyan helyekre, mint a most átadott pálos kegytemplom és plébániakert, amely a kereszténység nemzetmegtartó erejét segíti, mert folyamatosan támadják és megpróbálják háttérbe szorítani mindazt, ami a keresztény örökség, a keresztény identitás része Európában.

A genderideológia szép lassan belopakodik a mindennapi életbe – folytatta -, ezért ma ismét szükséges megvédeni a vallásszabadságot, „mert mi, keresztények a saját meggyőződésünket már csak büntetőjogi következményekkel való szembenézéssel vallhatjuk meg”. Szerencsére Magyarországon még nincs ilyen, de Európában már láthatunk erre példákat – jelentette ki az államtitkár.

Puskás Róbert Antal pálos tartományfőnök azt mondta, hogy a kegyhelyek ma nagyon fontos szerepet foglalnak el az egyházban a megújulás és az evangelizáció szempontjából. Olyan jövő előtt állunk, amelyben még nagyobb szükség lesz biztos pontokra, ahol önmagára és Istenre talál az ember, amikor minden megkérdőjeleződik és az emberek újra keresni fogják a gyógyulás és a normalitás forrásait – fogalmazott. Az egyház szent helyei lesznek ezek a biztos pontok – tette hozzá.

A Boldog Özséb-program egy 2019-ben indult hároméves projekt, amely a magyar pálos rend fejlesztéseit, kulturális tevékenységeit foglalja magába, és a kormány támogatásával valósul meg.

Borítókép: Vízi András pálos házfőnök-plébános, Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Burikné Moóri Tamara polgármester, Puskás Róbert Antal pálos tartományfőnök és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a megújult pálos kegytemplom és plébániakert átadóján Márianosztrán 2021. július 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában