Koncert

2021.07.30. 14:18

Szergej Nakarjakov trombitaművész zárja a Kodály Művészeti Fesztivált

A világhírű orosz művészt a nemzetközi zenei életben a trombita Paganinijének is nevezik.

Szergej Nakarjakov világhírű orosz trombitaművész a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral lép fel július 30-án, este 8 órától a Nagytemplomban, a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál zárókoncertjén.

A július 19. óta zajló fesztivál záróeseményén Szergej Nakarjakov Haydn c-moll csellóversenyének átiratát és egy variációsorozatot ad elő Bellini Normájának témáira. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekart pedig Hámori Máté vezényli.

Az orosz művészt a nemzetközi zenei életben a trombita Paganinijének is nevezik, aki merészen áttörve a trombitarepertoár határait, a legkülönbözőbb versenyművek átirataival új fejezetet nyitott a zene történetében. Nakarjakov, aki csodagyerekként indult, jelenleg pedig Párizsban él. Hámori Máté szerint a zenész továbbá nem csak a trombitának, hanem a szárnykürtnek és a kornettnek is virtuóza.

Kecskemét 1970-ben adott otthont először a Kodály Szemináriumnak. A nyári programokhoz a kezdetek óta egy hangversenysorozat kapcsolódott, amely 1991-től viseli a Kodály Fesztivál nevet. Az elmúlt évtizedekben kialakult a fesztivál fő koncepciója is, vagyis Kodály zeneművei és az életművéhez kapcsolódó régi és újabb szerzők műveinek megszólaltatása, a kortárs magyar zene jeles képviselőinek bemutatása, valamint a helyi zenei műhelyek és versenygyőztes fiatal művészek bemutatkozása. A rendezvény idén is Kecskemét emblematikus helyszínein és jellegzetes közterein valósul meg.

A fesztivál részletes programja az esemény honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában