Premier

2021.08.22. 07:50

Családi fesztivállal nyitja meg új évadát a Kolibri Színház

A pandémia miatti nehézségek ellenére a társulata új lendülettel, bizakodóan kezdi el a közös munkát.

Öt új bemutatóval és a korábban elmaradt premierekkel készül az idén 30 éves Kolibri Színház az új évadára. A műsor szeptember 4-én, egy családi fesztivállal veszi kezdetét. Novák János igazgató beszámolt arról is, hogy terveik szerint az idei évad második felében megrendezik a X. Kaposvári ASSITEJ Biennále is, amely tavaly a járvány miatt elmaradt.

A társulat az Eucharisztikus Kongresszus részeként mutatja be augusztus 28-án, a Városháza Díszudvarán Egressy Zoltán Rózsakirálylány – Szent Erzsébet legendája című előadást, amelynek próbái Novák János rendező vezetésével már meg is kezdődtek. Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című mesekönyvéből pedig Székely Andrea készít kétszereplős előadást a Kolibri Fészekben. A premiert szeptember 18-án tartják.

Ősszel közönség előtt is bemutatják a múlt évadban, élő közvetítéssel debütált előadásokat. Ezek közé tartozik Gimesi Dóra Emma csöndje című darabja, amelyet Kuthy Ágnes állított színre, Az ember tragédiája című ifjúsági előadás Novák János rendezésében, valamit Vidovszky Györgytől a Watergate: Az időkripták rejtélye című, úgynevezett interaktív szabadulószínház is.

Decembertől a Kolibri Pincében Maria Wojtyszko kortárs lengyel szerző Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Gyevi-Bíró Eszter rendezésében láthatja a közönség. Folytatódik továbbá a Locspocs-sorozat is az évad második felében. Tor Age Bringsvard meséjét Horváth Péter alkalmazta színpadra, az előadást pedig Novák János rendezi Locspocs és a sárkánylány címmel.

Az évad utolsó bemutatójaként az Útlevél című, nemzetközi együttműködésben megvalósuló ifjúsági produkció lesz látható, amelyet Vidovszky György visz színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában