augusztus 14-én

2021.08.11. 11:32

Cseh Tamásra emlékeznek Bakonybélben

Cseh Tamás életműve előtt tisztelegnek Bakonybélben zenei emlékesten, amelyen megidézik a tavaly elhunyt Kátai Zoltán énekmondó emlékét is, aki a korábbi megemlékezések zenei rendezője volt.

Forrás: Kalesszin/Wikipédia

A dalestet augusztus 14-én tartják a bakonybéli Szentkút-kápolna szomszédságában – közölték a szervezők.

A 2015 óta rendszeresen megrendezett emlékest közreműködői olyan zenészek, akik közel álltak Cseh Tamáshoz és akikkel gyakran együtt szerepelt.

A szándék az, hogy bemutassák azt a műfaji sokféleséget, amely Cseh Tamást jellemezte, a kínálatban a históriás énekektől a katonadalokig számos műfaj szerepel.

Hallhatják az érdeklődők a Musica Historica Együttest, amely 1988-ban alakult Csörsz Rumen István vezetésével. Az együttes 15-19. századi, magyar és közép-európai, világi és egyházi zenét ad elő. Fellép Lantos Szabó István lantművész, a régi magyar énekköltészet kutatója, a Vagantes trió alapítója és művészeti vezetője. Közönség elé áll Róka Szabolcs énekmondó, kobozművész és Écsi Gyöngyi népdalénekes, bábművész.

Gryllus Dániel zeneszerzőt, előadóművészt, a Kaláka együttes alapítóját is hallhatja a közönség és fellép Mülhauser Martina dalszerző, ének- és gitárművész is.

Cseh Tamás és Kátai Zoltán kapcsolatát idézi fel a Hanák Gábor történész által archívumok anyagából összeállított film, valamint fellép a Bakonybéli Népdalkör.

Címkék#Cseh Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában