Zenei műfajok találkozása

2021.08.25. 07:50

Jótékony célra fordítják a hétvégi MVM Zenergia koncert bevételeit

Az esten fellép Tompos Kátya, Szentpáli Roland, Balázs János, Szakcsi Lakatos Béla, Lajkó Félix és Balogh Kálmán is.

A Szent István-bazilika előtti téren tartják meg szombat este a 6. MVM Zenergia koncertet, amelynek bevételét a szervezők ezúttal is jótékonysági célra ajánlják fel. Az idei rendezvény a virtuozitás, a spontaneitás, a határok elmosása és a zenei műfajok találkozása köré épül.

A rendezvény esőhelyszíne a Budapest Kongresszusi Központ.

Az eseményen a klasszikus zene, a könnyűzene, a jazz, a világzene és a népzene világából csendülnek fel művek olyan átiratokban, amelyeket korábban még sosem hallhatott a közönség. A fókuszban a zongora, az ének, a hegedű, a rézfúvós hangszer és a cimbalom áll majd, a művészek pedig improvizálva értelmezik újra a jól ismert zeneműveket. A műsort a bazilikára vetített fényfestés egészíti ki.

A fellépők között szerepel Balázs János zongoraművész, Balogh Kálmán cimbalomművész, Lajkó Félix hegedűművész, zeneszerző és citeraművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész és zeneszerző, Szentpáli Roland tubaművész és zeneszerző, valamint Tompos Kátya színművész.

A koncert honlapján támogatói ülőhelyek, illetve online jegyek is vásárolhatók. Az MVM a jegyeladásból befolyt teljes összeget idén is jótékony célra ajánlja fel, a legtöbb szavazatot kapott szervezet nevét pedig, amely a támogatást kapja, a koncerten hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában