Augusztus 26-29.

2021.08.08. 13:38

Mintegy száz program várja az érdeklődőket a Bőköz Fesztiválon

Hatodik alkalommal rendezik meg a Bőköz Fesztivált Baranya megye négy falujában, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben augusztus 26. és 29. között. A szervezők 32 helyszínen 100 összművészeti programmal, többek között koncertekkel, színházi előadásokkal, országos kovácstalálkozóval és Roma-udvarral várják az érdeklődőket – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

A Sopron Táncegyüttes és a Kalász Banda fellépése az V. Bõköz Fesztivál megnyitóján a Baranya megyei Kémesen 2020. szeptember 4-én.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

„Az itteni értékek megmutatásához a helyi települések mellett a Duna-Dráva Nemzeti Park is nagyban hozzájárul, amely az elmúlt évben jelentős infrastruktúrával bővült, így a vendéglátás színvonala is megnőtt a Bőközben”

– fogalmazott Hoppál Péter, a kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos.

Pataki András fesztiváligazgató kiemelte:

újdonság, hogy a kulturális nyitottság, az identitás erősítése és a hagyományőrzés jegyében a roma közösségek megmutatkoznak be zenével, tánccal, gasztronómiával a Tésenfán megnyíló Roma-udvarban.

Szintén új elem lesz Szaporcán a bőközi kovácstalálkozó, amelynek részeként az ország több tájegységét képviselő tíz mester öt padvázat kovácsol majd, melyekhez Szatyor Győző, a népművészet mestere készít faragást.

A fesztiváligazgató hozzátette, szeretnék, hogy a négy településen folyamatosan jelen legyen a színes, minőségi kultúra.

„Ennek eredményeként már sikerült elérnünk azt, hogy a MaloM befogadó színházi program által már gyakorlatilag az egész évben láthatnak színházi előadásokat mind a négy településen”

– fogalmazott Pataki András.

A szaporcai Hétöles-tó színpadon a szombati főnapon Rúzsa Magdolna ad koncertet. Kémesen, az Ormánság nagyszínpadon szerepel majd többek között a Tóth Vera Quartet, Szarka Gyula, a Grappa Jazz és a Pendelyes Táncegyüttes. Színházi előadásként érkezik a fesztivál falvaiba a Kövek című tanjáték Molnár Anikó és Papp Attila előadásában, és ugyancsak az ő tolmácsolásukban látható a Silentio transeo, a XX. század elhallgatott irodalma nevű pódiumest.

Az országos kulturális, közművelődési, turisztikai térségfejlesztő Andrásfalvy Bertalan-mintaprogram részeként augusztus 26. és 29. megvalósuló, ingyenes eseménynek Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközponttal együtt.

A VI. Bőköz Fesztivál részletes programja a www.bokozfesztival.hu weboldalon érhető el.

Borítókép: a Sopron Táncegyüttes és a Kalász Banda fellépése az V. Bőköz Fesztivál megnyitóján a Baranya megyei Kémesen 2020. szeptember 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában