Filmajánló

2021.08.02. 10:08

Röviddel a megjelenése után a Dzsungeltúra már a sikerlisták élén áll

A Dwayne Johnson és Emily Blunt főszereplésével készült kalandfilm várakozáson felüli bevételt hozott.

JUNGLE CRUISE 2021 de Jaume Collet-Serra Jack Whitehall Emily Blunt Dwayne Johnson. base sur une attraction du parc Disneyland based on Disneyland park attraction COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Pictures - Davis Entertainment - Flynn Picture Company - Seven Bucks Productions - TSG Entertainment - Zaftig Films aventures; adventure visuel d'affiche (Photo by Walt Disney Pictures - Davis Ent / Collection ChristopheL via AFP)

Forrás: Walt Disney Pictures / Collection ChristopheL via AFP

Fotó: Davis Ent

A frissen debütált Disney-produkcióra, a várakozásokat felülmúlva, összesen több mint 34,1 millió dollár, vagyis 10,2 milliárd forint értékben váltottak jegyet az amerikai és kanadai nézők. Ezzel a Dzsungeltúra átvette a vezetést az észak-amerikai kasszasikerlistán.

Globálisan pedig a kalandfilm 90 millió dollár jegyárbevételt hozott, ebből 27,6 millió dollárt a nemzetközi piacon és több mint 30 millió dollárt a Disney Plus streamingszolgáltatáson keresztül.

A heti sikerlista második helyére a Dev Patel főszereplésével forgatott The Green Knight című film került 6,78 millió dolláros hétvégi eredménnyel. Harmadikként a múlt heti aranyérmes, az M. Night Shyamalan rendezésében megvalósult Idő című misztikus thriller futott be 6,76 millió dolláros jegyárbevétellel. A Fekete Özvegy című szuperhősfilm negyedikként végzett. A mozi címszereplője, Scarlett Johansson a múlt héten beperelte a Disney stúdiót szerződésszegésért, amiért az egy időben kezdte meg a produkció mozis vetítését és tette elérhetővé streamingszolgáltatásán, ezzel potenciális bevételtől fosztva meg a színészt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában