sokszínű program

2021.08.30. 08:43

Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivált tartanak szeptember első hétvégéjén

A Zárdakertben megrendezésre kerülő eseményt negyedik alkalommal rendezik meg.

Világ- és könnyűzenei koncerteket, népzenei eseményeket, családi programokat, gasztronómiai különlegességeket kínál a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál, amelyet szeptember 2. és 5. között tartanak a város történelmi helyszínén, a Zárdakertben.

Zsámbék immár negyedszer rendezi meg a fesztivált, amely legutóbb 2019-ben, a pandémia előtt valósult meg. A zenei program a Fonó szakmai segítségével állt össze – közölték a szervezők az MTI-vel.

A nyitónapon, szeptember 2-án a Virtuózok művészei – Boateng Kármen Stephany (zongora), Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Haluska Lara (hegedű) és Demeniv Mihály (harmonika) – adnak koncertet.

Szeptember első hétvégéjén a Zárdakert szabadtéri fesztiválhelyszínné változik, fellép a vajdasági hegedűfenomén, Lajkó Félix és bandája, az Anima Sound System Gipsy Sound Clash című lemeze 20. évfordulóját ünnepli. Zenélni fog az Ötödik évszak, amely felkerült Európa világzenei toplistájára és idén Fonogram-díjat kapott első lemezéért. Érkezik a Mongooz and the Magnet, koncertet ad Szabó Balázs és Bandája, és bemutatja produkcióját Antonia Vai svéd-magyar dalszerző, énekes is.

Fellép továbbá a francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenéket kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel vegyítő Nosnach duó, a szintén világzenei toplistás Dalinda énekegyüttes, valamint a szerb-magyar gyökerű Branka trió.

A gyerekeket Bognár Szilvia Titoktok című koncertje, a Bahorka interaktív folklórszínháza várja, de lesznek kézműves programok, cégéres faházak, kreatív játékok is. A gasztronómiát Zsámbék és környéke szolgáltatóinak házias finomságai biztosítják.

A Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál szervezője Zsámbék Város Önkormányzata, társszervezője a Zsámbék-medence Idegenforgalmi Egyesület és a Kultúrbázis Kft., támogatója az NKA és az Emmi.

Bővebb információ a sambucus.hu oldalon, illetve az esemény Facebook oldalán található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában