Hagyományőrző előadás

2021.09.13. 11:10

A Kárpát-medence zenéit és táncait állítja színpadra a Várkert Bazár

A népi kultúra már elfeledett kincseivel is találkozhatnak a nézők az előadáson.

Szeptember 14-én este a Várkert Bazárban lépnek fel a Magyar Állami Népi Együttes zenészei és táncosai. A Népzene és néptánc a Kárpát-medencéből című előadáson Erdély, Kárpátalja, Felvidék és Délvidék változatos muzsikái csendülnek fel.

A Kárpát-medence hagyományai saját történelmünk mellett Európa történetét is megjelenítik. A területen élő népek, a magyarok, a románok, a szlovákok és a délszláv nyelveket beszélők ugyanis olyan régi európai hagyományokat őriztek meg, amelyek a kontinens nyugati felében már rég feledésbe merültek.

Az 1951-ben alapított Magyar Állami Népi Együttes célja a magyar nyelvterület néptáncának és népzenéjének gyűjtése, életben tartása és színpadi formában való továbbadása.

Színpompás és gazdag repertoárja a csapatot a világ legtöbbet utazó együttesei közé emelte. Hét évtizedes fennállása alatt a művészek négy világrész 44 országának színpadán léptek fel, valamint több mint 7,5 millió néző elismerését vívták ki.

Az eseménnyel kapcsolatban további részletek a Várkert Bazár honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában