komolyzene

2021.09.04. 12:00

Bach-mű és dzsesszváltozat hangzik el a Zeneakadémián

Egy koncerten szólal meg Bach Magnificat című műve és annak férfikarra átdolgozott dzsesszváltozata ugyanazzal az előadói gárdával szeptember 6-án a budapesti Zeneakadémián.

Az előadásban a Honvéd Férfikar mellett részt vesz a Hungarian Studio Orchestra (koncertmester Bujtor Balázs), az Ars Oratoria Kamarakórus (karigazgató Pad Zoltán), Ducza Nóra, Denk Viktória, Csapó József, Adamik András, Manuel B. Camino, Magyar Ferenc, Zsemlye Sándor, Berkesi Alex, Nagy Sebestyén és Csízi László. Az est karmestere Riederauer Richárd – közölték a szervezők.

A Magnificat Bach első Lipcsében írott műve, amelynek különlegessége bensőségessége, intimitása, a lélek határtalan örömének kifejezése, amellyel az Urat magasztalja.

A Jazznificat Bach művének Nagy László Adrián – a Férfikar zongorista-orgonista-korrepetitora – által készített átirata, amiben a témák új öltözetet kapnak, blues, funky, gospel és rock stílusjegyekkel fűszerezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában