Látványos kiállítás

2021.09.27. 11:15

Magyar származású fotóművész képeiben gyönyörködik a világ

A tárlaton Párizsban és Franciaország más településein, valamint két, budapesti helyszínen készült fotósorozatot mutatnak be.

André Kertész magyar származású fotóművész fényképeiből nyílt kiállítás a belgiumi Charleroi Fényképmúzeumban. A Liszt Intézet és a brüsszeli Magyar Kulturális Központ támogatásával megvalósult tárlat 1929 és 1936 között készült fényképeikből mutat be válogatást.

André Kertész 1894-ben Budapesten született. 1925 és 1936 között Párizsban élt, majd New Yorkba költözött, ahol 1985-ben halt meg. Számos fotótörténész a 24-szer 36 milliméteres fotográfia atyjaként tartja számon a fotográfust. Képeit Leica típusú fényképezőgéppel készítette.

A képek egy ember és egy különleges fényképezőgép találkozását mesélik el. A műveken keresztül a fotográfia feltárja az akkor még rejtett küldetését, vagyis az utcán megörökített pillantások bemutatását. Ugyanis ezek azok, amelyek összekötnek minket – fogalmazott Cédric de Veigy művészeti vezető és kurátor.

A tárlat január 16-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában