felhívás

2021.09.01. 18:20

Szavalópályázatot hirdet a közmédia a Toldi-premier alkalmából

A Mondj verset a nagyival! című pályázatra unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mondj verset a nagyival! címmel szavalópályázatot hirdet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a szeptember 19-i Toldi-premier alkalmából.

Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában kelti életre a közmédia. A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először szeptember 19-től.

A nagyszabású rajzfilm közelgő bemutatója alkalmából a generációs kötelékeket ápoló és erősítő pályázatot írt ki az MTVA.

A Mondj verset a nagyival! című pályázatra unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában. Az Arany-költemény egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, valamint esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek – közölte az MTVA szerdán az MTI-vel.

„Az eredeti Toldi-történetet mindenki ismeri, közös kincsünk. Jankovics Marcell olyan mély művészi alázattal fogta meg a költeményt, hogy megmaradt a kulturális értéke és a mai generációk számára is fogyasztható, közel hozott feldolgozást láthatunk az eredeti Arany-szövegekkel. Az animációs sorozat ezáltal hidat tud képezni a nemzedékek között” – összegezte a Toldi-adaptáció jelentőségét Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

Az igazgató bízik abban, hogy olyan nívós pályaművek érkeznek, amelyek „értéket képviselnek, és méltó módon őrzik meg a 19. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának emlékét.”

Az MTVA célja a pályázattal a kulturális értékeink ápolása mellett a generációk közti kapcsolatok szorosabbra fűzése, amelynek során megmutatkozhat a legendás Toldi Miklós család-összekovácsoló ereje is. Arany János elbeszélő költeményének közös szavalása lehetőséget kínál az együtt tanulásra, a hasznos időtöltésre és a maradandó élményszerzésre.

A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon, amelyen a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket.

Szeptember 19-től induló Toldi animációs sorozatban az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg. A hazai rajzfilmgyártás legújabb gyöngyszeme garantált élményt kínál valamennyi korosztály számára vasárnap esténként 19.40-től – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában