október 23-a alkalmából

2021.10.22. 06:40

Kórusok adnak ingyenes koncertet a Mátyás-templomban

A Lautitia Gyermekkar, a Budapesti Vándor Kórus, a Pécsi Egyetemi Kórus és Várai Áron népzenész lép fel szombaton a budapesti Mátyás-templomban.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA 1991 óta emlékezik meg kóruskoncerttel nemzeti ünnepünkről hagyományosan a Budavári Nagyboldogasszony templomban – közölte a szervezet.

Az idén a Lautitia Gyermekkar, a Budapesti Vándor Kórus, a Pécsi Egyetemi Kórus valamint Várai Áron népzenész fogadta el a meghívást, emellett ünnepi beszédet mond Bősze Ádám, aki a műsort is vezeti majd.

A hangversenyre a belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Az esten a Lautitia Gyermekkar Nemes József vezényletével Jacobus Gallus Confirma hoc, Bartók Béla Bolyongás, Josu Elberdin Salve Regina, Kodály Zoltán 150. Genfi zsoltár és Kocsár Miklós Salve Regina című művét, a Budapesti Vándor Kórus Németh Zsuzsanna dirigálásával Károlyi Pál Dies Illa és Eriks Esenvalds Lux aeterna című darabját adja elő. Várai Áron előadásában a Fújnak a fellegek, a Hazám, hazám, csendes hazám, valamint a Mikor Csíkból kezdetű dalok szólalnak meg.

A Pécsi Egyetemi Kórus Luigi Molfino O sacrum convivium, Gioachino Rossini O salutaris hostia, Kodály Zoltán Székely keserves és Akik mindig elkésnek, valamint Balatoni Sándor Cantate Domino című alkotását mutatja be Lakner Tamás vezényletével. A Himnusz közös éneklésénél közreműködik Hegyi Barnabás orgonaművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában