Igazi örökzöldek

2021.11.08. 10:35

Jubileumi koncertre készül a Müpában Bódy Magdi

Bódy Magdi pályafutásában a dzsessz, a pop és a rock is szerepet kapott, legemlékezetesebb dalait a koncerten hallhatja a közönség.

Pályafutása 50. évfordulóját ünnepli Bódy Magdi november 24-én a Müpa Fesztivál Színházában. A jubileumi koncert vendégfellépői között lesz többek között Szakcsi Lakatos Béla és Révész Sándor is.

A koncerten az elmúlt öt évtized legemlékezetesebb dalai hangzanak el Bódy Magditól. Lesznek örökzöldek és saját szerzemények egyaránt, régi művészbarátok közreműködésével és meglepetésvendégekkel is.

Színpadra lép a Generál-Mikrolied vokál, a Freedom és a Stúdió 11 zenekar, valamint Révész Sándor, Várkonyi Mátyás, Karácsony János, Novai Gábor, Póta András, Ákos István, Várszegi Éva, Selényi Hédi, Szigeti Edit, Szakcsi Lakatos Béla, Baktai Anikó és Majsai Gábor.

Bódy Magdi pályafutásában a dzsessz, a pop vagy a rock is szerepet kapott. Élt Kanadában, New Yorkban és Tokióban, ahol saját énekstúdiót vezetett, illetve tanított az Ottawai Konzervatóriumban és fellépett a Carnegie Hallban is.

Az éneklést az MRT Gyermekkórusában kezdte, majd a Generál-Mikrolied alapító tagja lett. Később többször volt az év énekesnője, számos fesztiválon nyert díjat.

Karrierje a hetvenes években indult, 1981-től külföldön is koncertezett, vokalistaként pedig többek között a Buddy Rich Orchestrával, Donovannel, Nina Hagennel, Tina Turnerrel, Dizzy Gillespie-vel, Michael Boltonnal, Cyndi Lauperrel, Chieli Minuccival, Manfred Kruggal, Gerald Veasley-vel, Lionel Cordew-val és a Special EFX-szel lépett színpadra.

Első lemeze 1978-ban jelent meg, ezt további 11 hanghordozó követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában