A zene showja

2021.11.30. 13:10

Rendhagyó koncertsorozatot indít a MÁV Szimfonikus Zenekar

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust.

Beszélgetéssel egybekötött rendhagyó koncertsorozatot indít a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek szerdán a budapesti Akvárium Klubban. A zene showja című estek az interjú és a hangverseny műfaját ötvözik.

A sorozat első vendége december 1-én, szerdán Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó lesz.

A műsorvezetőként pedig Seidl Dénes, a MÁV Szimfonikus Zenekar Junior Prima díjas trombitaművésze jelenik meg. A beszélgetésben összehasonlítják a vitorlázást a komolyzenével, párhuzamokat és ellentéteket keresve a két világ között, közben a MÁV Szimfonikus Zenekar Mendelssohn, Csajkovszkij és Rimszkij-Korszakov műveivel reflektál az elhangzottakra Dénes-Worowski Marcell vezényletével.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, ezáltal segítve a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését. További részletek a sorozattal kapcsolatban a MÁV Szimfonikus Zenekar honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában