Különlegességek

2021.11.14. 16:37

Több mint százötven tétel várja az érdeklődőket a Falra fel! plakátaukción

Új helyszínen, 150-nél is több tételből álló 20. századi plakátkülönlegességekkel várja az érdeklődőket a Plakátfiú blog és a Múzeum Antikvárium közös árverése, a hatodik alkalommal megrendezendő Falra fel! plakátaukció Budapesten – áll az esemény szervezőinek közleményében.

Mint írják, a 20. század magyar grafikusművészetét gazdagon reprezentáló, 150-nél is több tételből álló anyagban ezúttal is filmes, zenei, kiállítási, propaganda- és reklámplakátokat, hirdetményeket, valamint falragaszokat árvereznek el.

A közlemény emlékeztet, hogy november 18-án a szervezők McMenemy Márk műsorvezetővel, a hatodik Falra fel! plakátaukció árverésvezetőjével közösen várják a Rákóczi út 51. szám alatt, az egykori Tungsram-ház legfelső emeletén kialakított műteremlakásban a magyar plakátritkaságok és különlegességek gyűjtőit.

A program aukciós anyagának egyik kiemelkedő tétele a Szibéria című filmhez készített plakát, amely a berlini fogorvos, Hans Sachs tulajdonát képezte. Hans Sachs rendelkezett a legnagyobb háború előtti plakátgyűjteménnyel valószínűleg nem csak Németországban, hanem az egész világon. A több mint 12 ezer darabból álló gyűjteményt Joseph Goebbels parancsára a Kristályéjszakán lefoglalták.

A Falra fel! hosszú évek óta igyekszik azt az igényt kielégíteni, hogy minél több korszak és téma jelenjen meg a plakátkínálatban. A Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium által összeállított tételek között a boxmeccstől az 1938-as Eucharisztikus Világkongresszuson és rockkoncerten át a klasszikus moziig sokszínű kínálat áll az aukció iránt érdeklődők rendelkezésére – olvasható a közleményben.

A szervezők R51 Atelier Budapestben, valamint online várják az érdeklődőket november 18-án, 19 órakor. Azok, akik licitálni szeretnének az élő közvetítésen, november 17-én 19 óráig regisztrálhatnak az www.axioart.com weboldalon – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában