Mozi

2021.12.28. 14:41

Évzáró videóban összegzi a 2021-es év filmes eredményeit az NFI (videó)

Az idei év filmes eseményeit és eredményeit villantja fel képekben a Nemzeti Filmintézet Évzáró videója, amelyet kedden tettek közzé a Youtube-on - közölte az NFI.

Az NFI egész éves programsorozattal ünnepelte meg a magyar film 120 éves jubileumát - közölték.

Huszonegy új magyar mozifilmet mutattak be országszerte, továbbá számos televíziós és streaming bemutatásra készült új alkotás is látható volt a képernyőkön. Az NFI 17 mozifilm gyártását, 10 film gyártásának előkészítését és 33 forgatókönyv fejlesztését támogatta 2021-ben, míg a Televíziós Döntőbizottság 116 pályázatnak szavazott meg támogatást.

A tájékoztató szerint 

a magyarországi filmipar bevétele idén is rekordot döntött. Az NFI jóvoltából több világsztár és híres szakember forgatott hazánkban.

A Veszprém-Balaton régióban nyáron elindult az első Magyar Mozgókép Fesztivál, míg a magyar film születésének 120. évfordulója alkalmából Nagylátószög - 120 éves a magyar film címmel átfogó kiállítást is szerveztek a Ludwig Múzeumban.

Mind ezek mellett 2021-ben a FILMIO első születésnapját is megünnepelte az intézet - olvasható a tájékoztatóban.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában