Pályaválasztás

2022.01.11. 11:50

Csütörtöktől szombatig tart az Educatio kiállítás

A rendezvényen a pályaválasztás előtt állók, a továbbtanulást tervezők ismerkedhetnek meg a megújuló felsőoktatás nyújtotta lehetőségekkel.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az ITM, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a HÖOK és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. január 13. és 15. között rendezi meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár kiemelte, hogy a rendezvényen a pályaválasztás előtt állók, a továbbtanulást tervezők ismerkedhetnek meg a megújuló felsőoktatás nyújtotta lehetőségekkel.

Tavaly az esemény csak online formában valósulhatott meg, de egy év kihagyás után ismét a Hungexpo adhat otthont az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnak.

Az idén közel 90 kiállító, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, a főiskolák és a szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

A kormány egy magasabb minőséget nyújtó, teljesítményelvű felsőoktatási rendszer létrehozásával tesz azért, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek – hangsúlyozta Schanda Tamás.

Az Educatio szakkiállításon az állami, egyházi és alapítványi intézmények teljes kínálata megismerhető. A diplomaszerzésre készülők így könnyen kiválaszthatják az igényeiknek, a terveiknek leginkább megfelelő képzéseket. A továbbtanulást tervezőknek még egy hónapjuk van gondolkodni, hiszen a felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határideje február 15.

A 22. Educatio szakkiállítás ingyenesen látogatható.

Az esemény online formában is követhető, itt a szervezők virtuális standoknál várják az érdeklődőket. A részvétel regisztrációhoz kötött, a részletes program és a regisztrációs ív a rendezvény honlapján érhető el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában