Fiatal zenei tehetségek

2022.01.10. 11:40

Február 1-jéig küldhetőek jelölések a Cziffra György Fesztivál díjaira

Az ünnepélyes díjátadó a Cziffra György-emlékév részeként megvalósuló Cziffra György Fesztivál gálakoncertjén lesz.

Február 1-jéig küldhetőek jelölések a Cziffra György Fesztivál díjaira, amelyekkel pályájuk elején álló fiatal zenei tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket ismerik el.

A Tehetség-díj évente 2 zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A Tehetség-díj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 1 millió forint pénzjutalomban részesülnek.

Az Életműdíj évente szintén 2 személynek ítélhető oda életkori megkötés nélkül. A díjakat zeneművész, pedagógus, menedzser vagy kulturális szervező nyerheti el. Az Életműdíj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.

A szervezők a [email protected] címre várják a jelölt szakmai életrajzát maximum 1500 karakterben szóközökkel együtt, ami tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit, valamint nyomdai minőségű fényképét, a e-mail címét, telefonszámát, Tehetség-díj esetében a jelölt pontos születési dátumát és egy szakmai ajánlást.

A jelölő lehet zeneművész, pedagógus, kulturális szervező, intézményvezető. Amennyiben valaki saját magát szeretné jelöltetni, szükséges ajánlást benyújtania a kulturális élet egy elismert személyiségétől.

A díjazottakat szakmai grémium választja ki a beküldött jelölések alapján. A döntésben a szakmai életút mellett fontos szerepet játszik Cziffra György művészetéhez köthető ideológia, előadó-művészeti, tanári és emberi hitvallás képviselése, jelenléte, továbbadása. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítik.

Az ünnepélyes díjátadó a Cziffra György-emlékév részeként megvalósuló Cziffra György Fesztivál gálakoncertjén, február 27-én lesz a Zeneakadémián.

A Cziffra Fesztivál a díjakat Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat anyagi támogatásával biztosítja.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékévben ünnepli. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogásban valósulnak meg itthon és külföldön. Az emlékév a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően és a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével valósul meg. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában