Közös tervek

2022.02.03. 19:49

Bővíti együttműködését a Debreceni Egyetem és a Csokonai Színház

Kulturális és képzési kapcsolatai bővítéséről állapodott meg a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kara és a Csokonai Színház; a megállapodásnak köszönhetően a jövőben drámapedagógus képzés is indulhat az egyetemen.

Az egyetem sajtószolgálatának tájékoztatása szerint az együttműködési szerződést Keményfi Róbert dékán és Gemza Péter, a színház igazgatója csütörtökön írta alá.

A bölcsészettudományi kar a meglévő képzési kínálat bővítését tervezi a drámapedagógiai szak indításával, amelyet a későbbiekben a táncművészet terén is szeretnének gyarapítani. Emellett komoly hiányt pótolva szeretnének művészettörténet tárgyat is kínálni hallgatóknak 

- idézte a közlemény Keményfi Róbertet.

A dékán a megállapodás fontos területének nevezte a Csokonai Színház előadásainak angol nyelvű feliratozását, amely egyaránt lehetőséget teremt a DE fordító- és tolmácsképzésében résztvevők, valamint az idegen nyelvet oktató tanszékek oktatói, hallgatói számára, hogy bekapcsolódjanak a közös munkába.

Gemza Péter színházigazgató kiemelte: 

a városban tanuló több ezer külföldi diák és a régióban működő külföldi érdekeltségű cégek révén Debrecen szinte nemzetközi várossá fejlődött az elmúlt évek során, ez pedig magával hozta azt az igényt, hogy megfelelő színvonalon feliratozzák angol nyelven előadásaikat.

A tervek szerint az együttműködés további területekkel bővülhet a jövőben: a Csokonai Színház és az egyetem bölcsészettudományi kara tervezi az angol nyelvű színházi repertoár bővítését, valamint közös, a dráma és a táncművészetet is felölelő kulturális jellegű fesztiválok szervezését - zárul az egyetem közleménye.

Borítókép: Gemza Péter, a színház igazgatója és Keményfi Róbert dékán aláírja az együttműködési szerződést (hirek.unideb.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában