Újdonság

2022.02.02. 12:15

Hét magyar film audionarrációval is elérhető a FILMIO-n

Hét magyar film, köztük az Oscar-jelölt Testről és lélekről, a legendás Macskafogó című rajzfilm, valamint a Kincsem című film audionarrációval is elérhető a filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) szerdán az MTI-t.

Az audionarrációs kíséret az NFI és az AKKU – Az Akadálymentes Korlátlan Kultúráért Egyesület összefogásának köszönhetően készült el – közölték.

A Herendi Gábor rendezte Kincsem című, az 1986-os, Ternovszky Béla rendezte Macskafogó és az Enyedi Ildikó rendezte, Oscar-jelölt Testről és lélekről című romantikus dráma mellett elérhető még Tímár Péter rendezése, a Csinibaba, az egyik legnagyobb magyar közönségsiker, valamint Bacsó Péter szatírája, A tanú című kultfilm is.

A látáskárosult előfizetők audionarrációval élvezhetik továbbá a Salamon király kalandjai című családi rajzfilmet, valamint az Európai Filmakadémia 2021-es életműdíjával kitüntetett Mészáros Márta legutóbbi rendezését, az Aurora borealis – Északi fény című filmet.

Az NFI filmtára, a FILMIO csaknem négyszáz magyar filmet kínál, majdnem az összes magyar nyelvű akadálymentes felirattal is elérhető a SINOSZ - Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően – áll a közleményben.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában