Inspiráló személyiségek

2022.03.05. 07:10

Történelmünket meghatározó nők tűnnek fel a Várkert Irodalom előadásában

Az esten megidézik Szendrey Júlia naplóját, levelezését Térey Marival, de idéznek kortárs reflexiókat és egykori verseket és szövegeket is.

Egy nő több, mint csak asszony című programjával várja az érdeklődőket a Várkert Irodalom sorozat a Várkert Bazár rendezvénytermébe március 11-én, pénteken este 7 órakor.

Milyen szerepet vállaltak a nők egykor a forradalmi helyzetekben, milyen lehetett nőként átélni a forradalmat, miként lehet megismerni a történelmünket meghatározó asszonyokat az irodalom és a hőstettek által?

Erre vállalkozik a Várkert Irodalom az Egy nő több, mint csak asszony estjén, ahol a nézők betekintést kapnak a történelmünket meghatározó nők gondolataiba, életébe. Ennek keretében az előadók megidézik Szendrey Júlia naplóját, levelezését Térey Marival, valamint idéznek kortárs reflexiókat és olyan egykori verseket és szövegeket is, amelyekből mindenki erőt és gondolatokat meríthet a XXI. században. 

A esten közreműködik a Szendrey Júlia kutató Gyimesi Emese, Trokán Nóra és Mohai Tamás színművészek, valamint Juhász Anna irodalmár, szerkesztő. További információk a programmal kapcsolatban a Várkert Bazár honlapján olvasható.

Borítókép: Wikimedia Commons

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában