World Travel Awards

2022.10.02. 12:30

Újabb rangos nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza elnyerte az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen - tájékoztatta az intézmény vasárnap az MTI-t.

Futók a Magyar Zene Háza előtt a 2. Liget Élményfutáson a Városligetben 2022. szeptember 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Magyar Zene Háza közleményében kiemelte: a 29. alkalommal megrendezett verseny díjazottait közönségszavazással választották ki.   

A világ utazási és turisztikai ágazatának legjobbjait a World Travel Awards versenyen szombaton hirdették ki Mallorcán.   

A díjátadót 1993 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területének kiválóságait feltérképezzék és jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések minden évben épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra, amelyek közül a győztest közönségszavazással választják ki. A turisztikai szakemberek, a média és a látogatók idén is a világ minden tájáról szavaztak a jelöltekre.  

A Magyar Zene Háza kategóriájában a budapesti intézményen kívül még négy turisztikai látványosság kapott jelölést az idén: az észak-írországi Trónok Harca Múzeum, a Hans Christian Andersen Ház a dániai Odensében, a horvátországi Sljeme-hegyen működő libegő, valamint a Berlin központjában található Humboldt Forum.   

A közleményben felidézték, hogy a Magyar Zene Háza már számos elismerést kapott: 2019 decemberében Európa legjobb középülete lett, majd a legjobb nemzetközi középület díját is elnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson. Az amerikai Music Cities Awardson 2020 őszén megkapta a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése díját, 2022-ben a zsűri fődíját az "ingatlanszakmai Oscaron", a MIPIM-en, nemrég pedig a 13. Portfolio Property Awards különdíjában részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában