V4 Klub

2023.01.13. 16:12

Közös magyar–lengyel–szlovák táncház lesz a Fonóban

V4 Klubot rendeznek a Fonó Budai Zeneházban január 20-21-én. Fellép a Góbé, a lengyel Kapela Maliszów és a szlovák Nogaband.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az eseményen a koncertek mellett lengyel, szlovák és magyar művészek által vezetett zenés és táncos workshopok, valamint közös táncház is lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, a Fonó V4-es hálózata tavaly tovább bővült: a Zeneház a 2019-ben nyílt krakkói EtnoKrakow/Rozstaje Klub mellett 2022-ben a kassai Klub Milovníkov Folklóruval kezdett közös partnerséget. A sikeres krakkói és a kassai klubnapok után most Budapesten is várja a közönséget a Fonó által szervezett V4 Klub.

Az események és az együttműködés célja, hogy a résztvevő nemzetek saját kultúrájukat közvetítve tanulhassanak egymástól, zenei, művészi inspirációt nyújthassanak egymás számára 

- áll a kommünikében.

A V4 Klub első fellépője január 20-án pénteken este a Góbé zenekar lesz a Fonóban, azt követően lengyel-szlovák-magyar táncházat tartanak.

Másnap, szombaton napközben lengyel, szlovák és magyar művészek ingyenes workshopjain lehet részt venni, többek között hegedű, brácsa, bőgő, dob és néptánc kurzusokhoz lehet csatlakozni. Este a lengyel Kapela Maliszów és a szlovák Nogaband ad koncertet, ezt ismét lengyel-szlovák-magyar táncház követi.

A részletes programról a Fonó weboldalán lehet tájékozódni, a sorozat támogatója a Visegrad Fund.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában