Összefogás

2023.04.24. 19:53

Jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémia a törökországi földrengés áldozatai javára

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem török hallgatói az előadás bevételét a törökországi földrengés károsultjai javára ajánlják fel.

Illusztráció/Makovecz Imre fia, Makovecz Pál vezényli a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekart a Makovecz Imre, a magyar organikus építészet Ybl- és Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett nemzetközi hírű építésze születésének 80. évfordulóján a budapesti Zeneakadémián rendezett ünnepi hangversenyen 2015. november 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Jótékonysági koncertet adnak április 27-én a Zeneakadémián a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem török hallgatói, akik az előadás bevételét a törökországi földrengés károsultjai javára ajánlják fel.

A törökországi és szíriai februári földrengésben több mint negyvenötezren elhunytak, és legalább százhúszezren megsérültek. A Zeneakadémia és a budapesti török nagykövetség közös szervezésű jótékonysági koncertjén ezért az egyetem török hallgatói lépnek fel a Solti teremben, és a teljes jegybevételt a földrengés áldozatainak ajánlják fel

 - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.

Az adományt a diplomáciai képviselet juttatja majd el hivatalos törökországi segélyszervezetekhez.

A hangverseny műsorán szerepel zongorakísérettel Sibelius d-moll hegedűversenyének első tétele, Sosztakovics 1. csellóversenyének első tétele és Bartók Brácsaversenye, továbbá egy török népdal, Ahmet Adnan Saygun 20. századi török zeneszerző Csellópartitájának negyedik tétele, J. S. Bach 2. csellószvitjének Sarabande-ja, Rahmanyinov Études-tableaux című két zongoraetűd-sorozatának több darabja, valamint Boëllmann f-moll zongoranégyese.

A négy zeneakadémista növendék, akinek a szóló- és kamarajátékát hallhatja a közönség Duru Önhon hegedűs, Ábrahám Márta növendéke a Rendkívüli Tehetségek Képzőjében, Mevsim Engin brácsás, aki idén diplomázik Bársony Péternél, Arda Büyükgüral csellista, aki első egyetemi évét tölti Kertész Ottó osztályában, valamint Berkay Özkan zongorista, aki Farkas Gábor és Gulyás István hallgatójaként végzett, jelenleg doktori tanulmányait folytatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában