siker

2019.05.11. 21:55

Szilágyi Áron ezüstérmet nyert Madridban

Az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó világkupán vasárnap csapatversenyre kerül sor, melyen a tokiói szereplés szempontjából fontos lenne a jó szereplés.

A kétszeres olimpiai bajnok a 64-es főtáblán Rabb Krisztiánt 15-6-ra, az orosz Dmitrij Danyilenkót 15-9-re, a kanadai Shaul Gordont 15-9-re, majd az olasz Luca Curatolit ugyanennyire verte a férfi kardozók madridi világkupaversenyén.

Az elődöntőben a dél-koreai Oh Szang Uk ellen is magabiztos volt, 15-8-cal lépett a fináléba, ahol egyetlen tussal, 15-14-re kapott ki a német Max Hartungtól. Szilágyi két hete ugyancsak második volt, akkor a szöuli Grand Prix-n jutott el a döntőig.

A spanyol fővárosban két győzelemmel a legjobb 16-ig ment el Decsi Tamás, akit Oh állított meg 15-14-gyel.

Gémesi Csanád és Galgóczy Tamás – Rabbhoz hasonlóan az első körben alulmaradt -, míg Iliász Nikolász a legjobb 32 között esett ki, a viadal honlapja alapján.

Az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó világkupán vasárnap csapatversenyre kerül sor, melyen a tokiói szereplés szempontjából fontos lenne a jó szereplés.

Ugyanez igaz a női kardozókra, akik a hétvégén Tuniszban versenyeznek. Egyéniben a legtovább – a nyolcaddöntőig – Márton Anna jutott, a másik két főtáblás magyar, Pusztai Liza és Záhonyi Petra az első fordulóban kikapott, utóbbi Mártontól. A tunéziai viadal is a csapatversennyel zárul vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!