Labdarúgó NB I

2019.06.13. 21:35

Miriuta László lett a Kisvárda vezetőedzője

Nagy változás nem várható a keretben.

A korábbi magyar válogatott Miriuta Lászlót nevezték ki a Kisvárda Master Good labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé.

„Játékosként nagyon megkedveltem Magyarországot, 1996 óta élek itt a családommal, azóta mindig is a választott hazámban szerettem volna dolgozni. Győrön kívül nem kaptam máshol lehetőséget, ott pedig négy éve úgy végződött a történet, hogy kizárták a csapatot az élvonalból. Újabb esélyt azóta nem kaptam, ám dolgozni akartam, nem pedig a kanapémon ücsörögni, így elfogadtam a román csapatok felkérését” – mondta a román születésű tréner, aki legutóbb a Hermannstadtot irányította, a nagyszebeni csapat szerdán osztályozón vívta ki az élvonalban maradást.

Az 50 éves szakember arról is beszélt, hogy néhány nap pihenőre szüksége van, mert fárasztó idény van mögötte. Elmondása szerint sok magyar meccset látott az elmúlt bajnokságból, néhány kisvárdait is, a felkészülés június 24-i kezdetéig pedig alaposan tanulmányozza majd a felvételeket. Hozzátette, nagy változás nem várható a keretben.

Kondás Elemérrel kezdte első élvonalbeli idényét az újonc Kisvárda, őt két vereség után Dajka László váltotta, akinek irányításával kilencedik helyen zárt a csapat, azaz megőrizte élvonalbeli tagságát.

A szakember viszont – bár a klub kötelékében marad – nem folytatja vezetőedzőként, helyére érkezett Miriuta, de a stáb további tagjai nem változnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában