Férfi vízilabda BL

2019.06.09. 09:32

Varga Zsolt: ez volt a másik nagy álmunk

A Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy hosszú út végére ért az együttes, amely szombaton este Hannoverben elhódította a Bajnokok Ligáját.

Egy munkának most a végére értünk, persze jön majd a folytatás, de az most legyen a jövő zenéje„ – nyilatkozta Varga Zsolt a Kossuth Rádiónak a címvédő Olympiakosz felett ötméteresekkel aratott sikert követően. A tréner hozzátette, ezt a győzelmet ugyanolyan nagy fegyverténynek tartja, mint amikor tavaly a hazai porondon három évig egyeduralkodó, 2017-ben ugyancsak BL-győztes Szolnokot letaszították a trónról. ”Ez volt a másik nagy álmunk, óriási élmény ezzel a csapattal dolgozni, és látni a játékosok folyamatos fejlődését.„

Varga Zsolt a fináléval kapcsolatban megjegyezte, végig higgadtnak kellett maradnia, hiszen több olyan momentuma is volt az összecsapásnak, amin el mehetett volna a döntő. ”Az Olympiakosz nagyon jól kihasználta a játékvezetői felfogást, nagyon jól mutatja az erejüket a görögöknek, hogy háromgólos hátrányból is fel tudtak állni.„

A Ferencváros vezetőedzője megjegyezte, az Olympiakosz mellett a Pro Reccót, a Barcelonetát tartja még a legerősebb európai csapatoknak, s az, hogy ezek közül kettőt is legyőzött együttese, azt mutatja, megérdemelt győzelmet arattak.

Hozzátette, a legerősebb kerete egyértelműen a Reccónak van, de nem mindig a legjobb összeállítású együttes nyer, hanem a legjobb csapat.

A szakvezető kitért arra is, hogy a döntőben az utolsó tíz percet az idejekorán kipontozódott Varga Dénes, később pedig Vámos Márton nélkül fejezték be: ”Van egy mondás, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy lennie kell, bár ezt néha nehéz elfogadni. Amikor Dumi (Varga Dénes) kipontozódott, lehetett látni, hogy az Olympiakosz vérszemet kapott, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy a végén döntetlen lett. Az ötméteresek során pedig azoknak a játékosoknak kellett megnyerni a párharcot, akik odaálltak, jó volt látni köztük olyanokat, akik hosszú utat jártak, mint például Vogel Soma és Jansik Szilárd„ – mondta Varga Zsolt.

A torna legértékesebb játékosának Varga Dénest választották: ”Megkoronáztuk a szezonunkat, bár ez a két bíró majdnem megutáltatta velem a vízilabdát, sőt, talán lehet, hogy utálom is (...), nincs most kedvem játszani. Szerencsére a csapattársaim felnőttek a feladathoz, és megnyerték nélkülem, értem, helyettem. Nagy kő esett le a szívemről, hogy ennek így lehetettem a részese.„

Az olimpiai bajnok klasszis megjegyezte, a szezon közben nem úgy sikerültek a nemzetközi mérkőzéseik, ahogyan azt eltervezték, most azonban megmutatták, mire is képesek.

Vogel Somáról szólva a kapitány kijelentette: ”felnőtt a feladathoz, és innentől kezdve úgy kezelem, mint a legjobb magyar kapus„.

Varga Zsolt magyar bajnok és kupagyőztes csapata sorozatban a harmadik szezonjában nyert nemzetközi trófeát: 2017-ben és 2018-ban az Eurokupában, ezúttal pedig a BL-ben ért fel a csúcsra.

A Ferencváros a sorozat történetének hatodik magyar győztese az OSC (1973, 1979), a Vasas (1980, 1985), az Újpest (1994), a Honvéd (2004) és a Szolnok (2017) után.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában