Súlyemelő-vb

2019.09.25. 09:06

Szuromi Tímea országos csúcsot lökött

Ötödik lett összetettben a thaiföldi Pattayában zajló versenyen, a 81 kilogrammos kategória B csoportjában.

A BKV Előre sportolója, aki 35 évesen indulhatott élete első vb-jén, a tíz embert felvonultató délelőtti erőpróbán kiválóan helytállt:

egyéni rekordokat, közte egy országos csúcsot és hat jó gyakorlatot produkálva öt vetélytársát tudta megelőzni.

Szakításban 90 kilón kezdett, 93-mal folytatta, majd – egy kilóval felülmúlva korábbi legjobbját – 95-ön is magabiztos fogást mutatott be.

Lökésben eddigi 116 kilós legjobbját adta át a múltnak, a 110-es sikeres nyitány után a 114, majd a 118 kilogrammal is megbirkózva.

Utóbbi nem csupán egyéni, hanem magyar felnőtt csúcsot is jelentett egyben.

„Nagyon boldog vagyok, madarat lehetne fogatni velem” – lelkendezett sikerét követően Szuromi Tímea, aki ötödik éve súlyemelő, azelőtt erőemelésben jeleskedett. – „Lökésben kifacsartam magamból mindent, szakításban viszont maradt bennem, úgyhogy további fejlődést várok.”

Összetettben 213 kg-ig jutott, amivel az ötödik helyen zárt. Hogy a súlycsoport teljes rangsorában hányadikként végez, arra az A csoport csütörtöki vetélkedésének befejeztével derül fény.

A háromtagú magyar vébécsapatból utolsóként a plusz 109 kilogrammos kategóriában szereplő Nagy Péter mutatkozik be, a szegedi ólomsúlyú a zárónapon, pénteken lép versenydobogóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában