Bajnokok Ligája

2019.10.15. 22:54

Továbbjutott a Vasas női röplabda csapata

A magyar bajnok az első kör visszavágóján is 3-0-ra győzött a montenegrói Luka Bar ellen.

A Vasas Óbuda csapata bejutott a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába, miután az első kör visszavágóján is 3-0-ra győzött a montenegrói Luka Bar ellen.

A magyar bajnok piros-kékekre a második fordulóban az albán Partizani Tirana vagy a bosnyák Brcko vár, a párharc első meccsét az albánok nyerték 3-1-re, a visszavágót szerdán rendezik.

A második körben már a sorozat húszcsapatos főtáblája a tét.

Az első mérkőzésen aratott fölényes győzelem után a Ludovika Arénában rendezett visszavágón is minden a magyar bajnok mellett szólt, így Jakub Gluszak, a fővárosiak lengyel vezetőedzője két helyen változtatott kezdőcsapatán az egy héttel korábbi, idegenbeli összecsapáshoz képest: ezúttal a magyar válogatott center Gyimes Zsófia és a szlovák nemzeti együttes ütőjátékosa, Maria Kostelanska játszott.

Az első szettben egy ideig jól tartották magukat a vendégek, a hazaiak 10-8 után váltottak ritmust, és végül magabiztos különbséggel kerültek előnybe. A második játszma annyiban alakult más forgatókönyv szerint, hogy rögtön a játékrész elején elhúzott a Vasas, amely előnyét végig megőrizte, 2-0-s összesített vezetésével pedig bebiztosította továbbjutását.

A záró etapra szinte teljesen sort cserélt a hazai csapat vezetőedzője, de a szettveszteség nélküli sikere így sem forgott veszélyben: a Vasas 70 perc alatt nyerte meg a visszavágót, és készülhet a következő körre.

„Mindenkinek ezek voltak az első BL-összecsapásai, így örülök, hogy mindkét mérkőzést 3-0-ra tudtuk megnyerni. Fontos volt, hogy a lányok szokták az atmoszférát, a körítést” – mondta a mérkőzés után Jakub Gluszak.

A második forduló első összecsapását jövő szerdán 18 órától ugyancsak a Ludovika Arénában vívja a magyar bajnok.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában