sikerszéria

2019.12.06. 22:05

Hosszú két aranyat, Jakabos és Lobanovszkij bronzérmet nyert pénteken

A 30 éves Hosszú Katinka a magyar úszósport történetének 1000. érmét szerezte.

Glasgow, 2019. december 6. A gyõztes Hosszú Katinka (b) és a harmadik helyezett Jakabos Zsuzsanna a célban a 200 méteres pillangóúszás döntõjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI / Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Lobanovszkij Maxim bronzérmet nyert 50 méter gyorson, Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet szerzett 200 méter pillangón pénteken a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Hosszú 100 méter vegyesen is első lett.

Lobanovszkij pályafutása első érmét nyerte világeseményen

A 23 éves magyar versenyző 20.76 másodperces országos csúccsal csapott célba 50 méter gyorson.

Egy arany, egy bronz 200 pillangón

A délelőtti előfutamból Jakabos egyéni legjobbját fél másodperccel megközelítve 2:04.97 perccel az első, míg Hosszú 2:05.14-gyel a második helyen ment tovább.

A rajt után a két magyar gyakorlatilag fej fej mellett úszott egymás mellett, féltávnál viszont az olasz Ilaria Bianchi vezetett, és 150 méternél egy testhossz előnye volt. Hosszú ugyanakkor elképesztő hajrába kezdett, amivel maga mögé utasította riválisát.

A háromszoros olimpiai bajnok 2:03.21 perces idővel csapott célba, míg a győriek úszója 2:05.00-val érintette a falat.

Pár perccel később Hosszú még egy aranyérmet szerzett 100 méter vegyesen

A csütörtöki előfutamok során ugyan még csak a második időt úszta, az elődöntőből viszont már az első helyen jutott tovább a magyar kiválóság, akinek a 200 méter pillangó döntője után nagyjából negyven perce volt a regenerációra.

Hosszú a dobogó felső fokáról a Himnusz után rögtön távozott, hiszen következett a vegyesúszás sprintszáma, ahol a háromszoros olimpiai bajnok rendkívül szoros csatában 57.36 másodperces idővel védte meg címét.

A 30 éves Hosszú a magyar úszósport történetének 1000. érmét szerezte felnőtt- és utánpótlás-világversenyeket együttvéve, s ez volt pályafutása 19. elsősége a 25 méteres kontinensviadalokon, amivel beérte az örökrangsor élén Cseh Lászlót.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában