Cordobai tenisztorna

2020.02.04. 10:30

A körülményekkel is meg kell küzdenie Balázs Attilának

A magyar teniszező hétfőn győzelemmel mutatkozott be az Argentínában zajló, 546 ezer dollár (166,5 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztornán.

Hungary's Attila Balazs hits a return to Serbia's Dusan Lajovic during the Umag 2019 ATP tennis final match on July 21, 2019. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Denis Lovrovic

„Nemcsak az ellenféllel kellett ma megbirkóznom, hanem a széllel is” – nyilatkozta a világranglistán 108. játékos, aki 6:2, 7:6-ra verte az olasz Lorenzo Sonegót (52.).

„Eddig minden nap erős szél fújt, de ma volt a legnehezebb játszani. Utolsóként felfértem még a főtáblára, így maradt plusz két nap a felkészülésre, kedden pedig rápihenhetek a nyolcaddöntőre.”

Az Ukrajna ellen szeptemberben 3-2-re megnyert Davis Kupa-osztályozó hőse a folytatásban a harmadik helyen kiemelt chilei Cristian Garinnal találkozik, aki 31. az ATP-rangsorban.

„Nehéz meccsre számítok, mert ő nagyon jó salakpályás játékos, de ilyen szélben ha stabil vagyok, és tudom tartani a szervámat, akkor lesz esélyem. Próbálok felszabadultan játszani, és élni a lehetőségeimmel, sose lehet tudni, hogy neki milyen napja lesz. Várom már a szerdai meccset”

- tette hozzá Balázs Attila.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában