Járvány

2020.04.24. 15:44

A Veszprém bejutott a négyes döntőbe, a Szeged kiesett

Az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt.

12 February 2020, Schleswig-Holstein, Kiel: Handball: Champions League, THW Kiel - Telekom Veszprem, group stage, group B, 13th matchday. Veszprems coach David Davis Camara (2nd from left), coaches his team. Photo: Axel Heimken/dpa

Forrás: AFP / DPA

Fotó: Axel Heimken

A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatával találkozott volna, majd továbbjutás esetén a negyeddöntőben a két magyar együttes egymással játszott volna.

A jelenlegi tervek szerint a négyes döntőt december 28-29-én rendezik Kölnben a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a THW Kiel és a Telekom Veszprém – mint a csoportok első két helyezettjei – részvételével.

A többi csapat számára véget ért a BL-szezon.

Az EHF a világjárvány miatt júniusra tervezett összes mérkőzését törölte. Közleménye szerint a férfi BL egyenes kieséses szakaszának két fordulóját a sűrű versenynaptár, valamint az EHF új média és marketing megállapodásai miatt nem lehet ősszel megrendezni.

A női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének céldátuma nem változott, az európai szövetség továbbra is úgy tervezi, hogy a tornára szeptember 5-6-án kerül sor.

Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án.

Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

A férfi EHF Kupát – amelyben a Grundfos Tatabánya KC szerepelt – törölték, a hátralévő csoportmérkőzéseket, a negyeddöntőket és a négyes döntőt sem rendezik meg. Ugyancsak végeredmény nélkül befejezettnek nyilvánították a női EHF Kupát – amelyben még versenyben volt a címvédő Siófok KC -, illetve a férfi és a női Challenge Kupát.

Az EHF a döntéseit olyan kormányzati intézkedésekkel indokolta, mint például az utazási korlátozások és a jelentős tömeget vonzó események tilalma. Az európai szövetség célja, hogy az évadot a „lehető legjobb módon” fejezzék be, de ez ne legyen rossz hatással a következő idény kezdetére.

Forrás: MTI

Borítókép: veszprémiek a Kiel elleni BL-meccsen még februárban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!