Járvány

2020.04.19. 20:03

Éremmel akar hazajönni az olimpiáról a vitorlázó Érdi Mária

A 22 éves versenyző nagyon élvezi a koronavírus-járvány miatti karantént, amelyet egy Balaton-felvidéki kis faluban tölt.

Éremmel akar hazajönni a tokiói olimpiáról a vitorlázó Érdi Mária, aki pozitívan tekint az ötkarikás játékok elhalasztására.

Érdi vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elárulta, nagyon élvezi a koronavírus-járvány miatti „karantént”, amelyet egy Balaton-felvidéki kis faluban tölt. A közeli erdőben kerékpározik, fut, míg a kertben kialakított kis konditeremben tud edzeni – utóbbi kettőt edzésprogram alapján végzi -, és klubja közbenjárásával a saját hajójával vízre is tud menni úgy, hogy senkivel nem érintkezik.

A februári világbajnokságot egy tavaly novemberi sérülés nyomán kihagyta Érdi, mivel nem érezte magát százszázalékos állapotban, és a tokiói olimpiát szem előtt tartva edzőtáborba vonult.

„Örülök, plusz egy évem van fejlődni, hiszen elég fiatal vagyok. És hálás vagyok, hogy ki tudok menni a vízre” – fogalmazott a 22 éves magyar versenyző, aki Rióban már megtapasztalta az olimpia hangulatát.

Érdi Laser Radialban már rendelkezik indulási joggal a tokiói olimpiára.

„Az a célom, hogy éremmel jöjjek haza. Szerintem jó úton haladok efelé: jól érzem magam a hajóban, és kezdek újra fitt lenni” – hangsúlyozta. Hozzáfűzte: még nem tudni, mikor indulhat újra a versenyszezon, ekkor lehet majd új célokat kitűzni, ám ő tartani szeretné magát az eredeti célkitűzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!