Labdarúgó NB I

2020.06.06. 23:43

Győzelemmel mutatkozott be az Újpest új edzője

A házigazda 1-0-ra győzte le a friss Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

Az Újpest FC házigazdaként 1-0-ra legyőzte a friss Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

Az Újpestnek ez volt az első mérkőzése a hétfőn kinevezett új vezetőedző, a szerb Predrag Rogan irányításával. Csapata ezzel a sikerrel elmozdult a kiesőhelyről a tabellán.

Az első nagy lehetőség a 19. percben adódott, akkor viszont az újpesti kapus, Banai Dávid néhány másodpercen belül kétszer bravúrral védett. A folytatásban is többet támadtak a vendégek, több lövéssel próbálkoztak és veszélyesebbek is voltak, a vezetést Novothny Soma góljával az első félidő hosszabbításában mégis a bennmaradásért küzdő Újpest szerezte meg.

A második félidőben sem változott a játék képe, a kispestiek többször próbálkoztak – a 94. percben Batik Bence a keresztlécet találta el -, és bár a házigazdák csupán egy kaput eltaláló lövéssel zárták a meccset, abból megszerezték a győztes gólt.

Újpest:

Banai – Pauljevic, Ristevski, Heris, Burekovic – Szakály P., Zsótér (Bacsa, 75.) – Simon K. (Csongvai, 64., Koszta, 93.), Perosevic (Perosevic, 62.), Nwobodo – Novothny

Honvéd:

Levkovich – Mezgrani, Batik, Lovric, Uzoma (Aliji, 85.) – Kesztyűs, Hidi (Tóth P., 76.), Szendrei (Nagy G., 86.), Gazdag (Cipf, 85.) – Moutari, Ugrai (Lanzafame, 56.)

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Újpest FC-Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, v.: Pillók

gólszerző: Novothny (45+1.)

sárga lap: Szakály P. (23.), Zsótér (54.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!