idénynyitó futam

2020.07.19. 11:24

Jean Todt FIA-elnök is ellátogatott a Salgó-ralira

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke személyesen tekintette meg a helyszínen a rali országos bajnokság idénynyitó futamának, a Salgó-ralinak az előkészületeit, és részt vett a verseny rajtceremóniáján is.

A 74 éves sportvezető Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökének a meghívására utazott el az esemény salgótarjáni központjába, ahol megtekintette a közlekedésbiztonsági tanpályát, valamint a szervizparkot is.

„Életemben először járok Magyarországon raliversenyen, és nagy öröm a számomra, hogy ilyen sok induló és ennyi néző kíváncsi a szezonnyitó futamra”

- mondta az ünnepélyes rajtceremónián Todt, aki navigátorként kezdte versenyzői pályafutását. „Mivel ebben a szakágban versenyeztem, különösen jó látni, hogy ennyire sokan űzik professzionális szinten. Nagyon fontos és pozitív, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével egy időben két kiemelt sporteseményt is rendeznek Magyarországon, egyrészt a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, másrészt pedig a Salgó-ralit” – hangsúlyozta a FIA elnöke.

A salgótarjáni központtal zajló vasárnapi ob-futam a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) versenye is egyben, így csaknem 200 autóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze a viadalon.

„Az FIA elnöke korábban még soha nem járt magyar bajnoki raliversenyen, ezért különösen nagy öröm volt számunkra, hogy Todt elnök úr elfogadta a meghívásomat, és a jelenlétével megtisztelte az eseményt” – mondta az MTI-nek Oláh Gyárfás MNASZ-elnök.

A hatfutamosra tervezett országos bajnokság első viadalán kilenc gyorsasági szakaszt és 121,29 kilométeres versenytávot kell teljesítenie a mezőnynek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!