eredmény

2020.08.16. 10:06

A vihar sem tudta megtörni a strandbirkózókat 

Csak a birkózók erejének és összefogásának köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a szél felborítsa a versenyszervezői sátrakat.

Egy heves vihar közel két órára félbeszakította ugyan a küzdelmeket, végül mégis sikerült lebonyolítani az országos strandbirkózó bajnoki sorozat harmadik, egyben döntő versenyét szombaton.

Újításként idén először három eseményből álló versenysorozat alapján hirdettek győzteseket a Dorogi Nehézatlétikai Club és a Magyar Birkózó Szövetség közös szervezésében lebonyolított bajnokságon.

Az első állomásnak korábban Dorog, a másodiknak Balatonfüred, míg a döntőnek szombaton a budakalászi Lupa Beach adott otthont.

Puksa Ferenc főszervező, a Dorogi Nehézatlétikai Club vezetője az MTI-nek a helyszínen elmondta, hogy a három korosztályban – U14, U 18 és felnőtt – mintegy 240-en vettek részt az ob-n, a mezőnyben más küzdősportok – ökölvívás, cselgáncs és szumó – képviselői is feltűntek.

Délután épphogy elkezdődtek az U18-asok mérkőzései, amikor hatalmas vihar csapott le a Lupa-tóra, így ideiglenesen fel kellett függeszteni a versenyt.

Csak a birkózók erejének és összefogásának köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a szél felborítsa a versenyszervezői sátrakat.

Négy óra körül elállt az eső és folytatódhattak a küzdelmek. A felnőtteknél a férfiaknál és a nőknél egyaránt négy súlycsoportban hirdettek bajnokot. A versenyen többek között olyan ismert birkózók indultak, mint a londoni olimpiai bronzérmes, már visszavonult Hatos Gábor, a jelenlegi válogatott versenyzők közül pedig többek között az Eb-ezüstérmes Lévai Zoltán, a 2019-es Európa Játékokon második Torba Erik, a nőknél pedig az Eb-bronzérmes Galambos Ramóna és Németh Zsanett. Az ob győztesei 100 ezer, a másodikok 60, a harmadikok 40 ezer forintot kaptak.

Az eredményhirdetés után, első alkalommal tartották volna meg a strandbirkózás éjszakáját, a rossz idő miatt azonban a rendezvénynek ez a része elmaradt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik