bristol city

2020.08.18. 09:36

Nagy Ádám: azért igazoltam ide, hogy a Premier League-be jussak

A magyar légiós célja, hogy az angol másodosztályban szereplő Bristol City labdarúgócsapatával a következő szezonban feljusson a Premier League-be.

Cardiff, 2019. november 18. Nagy Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott tagja a november 19-ei Wales-Magyarország Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés elõtt tartott sajtótájékoztatón a cardiffi városi stadionban 2019. november 18-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: kovács Tamás

A 25 éves válogatott középpályás ezt az M4 Sport Sporthíradóban mondta, hozzátéve, a Championshipben eltöltött első szezonjában sokat tanult, az igazi áttörést azonban az előtte álló második idényben várja.

„Az elsődleges, amiért ide igazoltam, az volt, hogy feljussunk a Premier League-be.

Az első szezon felemásra sikeredett, hiszen a koronavírus-járványt követő leállás előtt még a rájátszás közelében voltunk, az újraindulás után viszont három rossz meccs következett, és máris a tabella közepén találtuk magukat. Ugyanakkor

azt gondolom, hogy az elkövetett hibákat ki fogjuk tudni javítani, és akár közvetlenül is sikerülhet a feljutás”

- nyilatkozta a 36-szoros válogatott futballista.

Nagy Ádám megjegyezte, az angol másodosztályú bajnokság sorsolása még nem készült el, de várhatóan szeptember 12-én rajtol majd a liga. Ez azt jelenti, hogy szezonbeli első tétmérkőzését alighanem a válogatottban játssza majd, ugyanis a nemzeti csapat szeptember 3-án Törökország, három nappal később pedig Oroszország ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában.

„Így a felkészülés utolsó másfél hetét ki fogom hagyni, de közben a válogatottal is fontos mérkőzések várnak ránk. Azért dolgozom keményen, hogy ha meghívót kapok akkor olyan állapotban legyek, amivel segíteni tudom a csapatot”

- tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!