a főtábla előtt

2020.09.14. 17:36

Gyurcsó: ha kevesebbet hibázik a Fradi, bejuthat a BL-csoportkörbe

Gyurcsó Ádám, a horvát élvonalban szereplő Hajduk Split légiósa abban bízik, hogy a Ferencváros szerda este le tudja győzni a Dinamo Zagrebet a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőben, és ezzel esélye lehet kiharcolni a főtáblás szereplést.

Adam Gyurcso of Hajduk during the football match celebrating the 70th anniversary of Gornik Zabrze between Gornik Zabrze and Hajduk Split at Arena Zabrze in Zabrze, Poland on March 24, 2018 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Andrew Surma

A 29 éves középpályás az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, reméli, hogy a magyar bajnok vissza tud vágni a zágrábi együttesnek az előző kiírásban elszenvedett vereségért, és szerinte a hazai futballnak nagyon jót tenne, ha újra szerepelhetne magyar csapat a BL csoportkörében.

„A Ferencvárosnak arra kell figyelnie, hogy a Dinamo minden egyes hibát könyörtelenül kihasznál,

valószínűleg a szerdai meccs eredménye is azon múlik majd, hogy melyik együttes hibázik kevesebbet”

- jelentette ki a 18-szoros válogatott futballista, aki klubcsapatával múlt szombaton szenvedett 2-1-es vereséget a zágrábiaktól a horvát élvonal negyedik fordulójának rangadóján.

„Hiába játszottunk az első 35-40 percben jobban, az első hibánkat megbüntették, és bár a végeredmény szorosnak tűnik, ha jobban koncentráltak volna, nagyobb különbséggel győznek” – mondta Gyurcsó, és felhívta a figyelmet arra, hogy a Dinamo kerete tavaly óta nem gyengült jelentős mértékben, BL-, Európa-liga, valamint válogatott meccsek tapasztalatával rendelkező labdarúgók alkotják.

A támadó középpályás úgy fogalmazott, mivel rendszeresen játéklehetőséghez jut, jól érzi magát Splitben, ugyanakkor a jövője még mindig kérdéses, mert az átigazolási időszak nem zárult le.

„Az előző idényben elért ötödik hely csalódást keltő eredmény volt, és mivel most két horvát együttes indulhat a BL-ben, oda kellene érnünk a második helyre, de a Rijekának, az Eszéknek, illetve a Goricának is hasonló céljai vannak”

- nyilatkozta Gyurcsó, aki csapatával csütörtökön az észak-macedón Renova vendége lesz az El-selejtezőben.

„Idegenben játszunk, nézők nélkül. Ezeken a meccseken bármi előfordulhat, úgyhogy szerintem szenvedni fogunk, de valahogy túl kell jutnunk ezen a körön” – mondta a futballista.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában