fokozott figyelem

2020.11.19. 12:45

A Leipzig megerősítette, hogy figyelik Szoboszlait

A 20 éves középpályást tavaly az osztrák bajnokság legjobbjának választották, és a magyar válogatott vezéregyéniségévé nőtte ki magát.

Budapest, 2020. november 12. Szoboszlai Dominik gólöröme a magyar válogatott második gólja után a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezõ mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A magyar válogatott 2-1-re gyõzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Christopher Vivell, az RB Leipzig labdarúgócsapatának megfigyelője megerősítette, hogy az elmúlt idényben Bajnokok Ligája elődöntős német klub érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt.

„Ismerjük és értékeljük Dominiket” – fogalmazott a szakember a Leipziger Volkszeitungnak.

Ugyanakkor hozzátette, nem automatizmus, hogy a testvérklubnak számító Salzburgból a legjobb játékosok az RB Leipzignél folytatják, bár 17 futballista esetében ez így történt.

„Ez nem egy egyirányú út, amely Salzburgból közvetlenül Lipcsébe vezet. Itt van például Sadio Mane, Martin Hinteregger vagy Erling Haaland, hogy csak három játékost említsek, akik mind más utat választottak” – mondta Vivell, aki emlékeztetett rá, hogy a Salzburg 2016-ban 500 ezer euróért szerződtette a tinédzser Szoboszlait, akinek értékét jelenleg több mint 20 millió euróra becsülik a szakértők.

A 20 éves középpályást tavaly az osztrák bajnokság legjobbjának választották, és a magyar válogatott vezéregyéniségévé nőtte ki magát, a csapat az ő góljával jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra.

Szoboszlai, akinek szerződése 2022-ig szól Salzburgban, több sztárcsapat, így az Arsenal és a Real Madrid érdeklődését is felkeltette.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában