Férfi vízilabda BL

2020.12.14. 12:28

Budapesti buborékban indul el a címvédés felé az FTC

A héten megkezdődnek a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei: az első számú európai kupasorozat 284 nappal ezelőtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt és az előző kiírását nem is tudták befejezni.

A mostani idényben a korábbiaknál kevesebb, csak 12 csapat, két hatos csoportban, köztük egyedüli magyarként a címvédő FTC-Telekom Waterpolo küzd a trófeáért. A zöld-fehérek a B csoportban szerepelnek, s a héten sorra kerülő első három fordulónak házigazdái lesznek a budapesti buborékban.

A Ferencváros a Duna Arénában kedden a montenegrói Jadran Herceg Novi, majd az olasz Brescia és a német Waspo Hannover együttesével találkozik.

Varga Zsolt, a címvédő magyar együttes vezetőedzője a klub honlapján arról beszélt, hogy egyelőre még némi meccshiánnyal küzdenek – különösen ami a BL-szintű összecsapásokat illeti -, ráadásul több játékos, így például Varga Dénes és Zalánki Gergő is hosszú sérülés után tért vissza, és ahhoz, hogy százszázalékos teljesítményt tudjanak nyújtani, még legalább másfél hónapra van szükségük. Hozzátette: az ő csapatba való visszaillesztésük miatt sincs meg még támadásban a megfelelő összeszokottság, hátul pedig néha „billeg” a védekezés, ami ugyancsak a meccshiánynak tudható be.

A Ferencváros mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

Az A jelű hatos nyitányát Rómában rendezik, a csoportküzdelmek második szakaszát márciusban, a harmadikat áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3-5-én Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból az első négy, a B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.

A B csoport programja (Duna Aréna):

kedd:

Dinamo Tbiliszi (georgiai)-Brescia (olasz) 14.00

FTC-Telekom Waterpolo – Jadran Herceg Novi (montenegrói) 16.30

Waspo Hannover (német)-Barceloneta (spanyol) 19.00

szerda:

Barceloneta (spanyol)-Dinamo Tbiliszi (georgiai) 14.00

FTC-Telekom Waterpolo-Brescia (olasz) 16.30

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Waspo Hannover (német) 19.00

csütörtök:

Dinamo Tbiliszi (georgiai)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 14.00

FTC-Telekom Waterpolo-Waspo Hannover (német) 16.30

Brescia (olasz)-Barceloneta (spanyol) 19.00

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!