Járvány

2021.04.01. 17:00

Ősszel már itthon is bevezethetik a videobírót az NB I.-ben

Sipos Jenő szóvivő szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkötelezett abban, hogy ősszel bevezesse a videobíró (VAR) alkalmazását az OTP Bank Ligában.

„Gőzerővel folyik a szakemberek képzése” – jelentette ki csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában Sipos, aki hozzátette, ezt a folyamatot jelentősen hátráltatta a koronavírus-járvány.

A szóvivő a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság magyarországi mérkőzései kapcsán türelmet kért a szurkolóktól. Mint mondta, kitartanak a rendezés mellett, az európai szövetségnek (UEFA) pedig jövő szerdáig kell jelezni, milyen feltételekkel tudják lebonyolítani a mérkőzéseket, így többek között azt is, mennyi szurkoló beengedése reális.

„Folyamatos az egyeztetés a kormányzati szervekkel és a járványügyi szakemberekkel, így még egy kis türelmet kérünk a részletes szabályok kidolgozásáig”

- fogalmazott Sipos.

Korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatón azt mondta:

a labdarúgó Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak, és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri,

remélhetőleg „júniusra már magunk mögött hagyjuk” ezt az időszakot.

Sipos arról is beszélt, hogy a válogatott Németországban légióskodó játékosainak miért kell különböző időpontban elhagyni a nemzeti együttest. Kifejtette, Németországban tartományonként változik a szabályozás, ez a magyarázata, hogy például a mainzi Szalai Ádám mindhárom mérkőzésen a válogatottal lehetett, míg Gulácsi Péternek már az első után vissza kellett térnie klubjához. A szóvivő hozzátette, az MLSZ mindig olyan kompromisszumra törekszik a klubokkal, amely mindkét félnek megfelelő.

A válogatott kapcsán még megjegyezte, egyelőre nem tudni, mennyi időt kell kihagynia Kalmár Zsoltnak, aki szerdán megsérült az Andorrában aratott 4-1-es győzelem során. Elmondása szerint ma vizsgálatok várnak a DAC középpályására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!