tereprali

2021.05.06. 10:36

Hetvenegy jármű áll rajthoz a Riverside Baján

Rekordot jelentő 71 jármű áll rajthoz a tereprali Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és nyílt magyar bajnokság hétvégén Pápocon és környékén sorra kerülő idénynyitó versenyén, a Riverside Baján.

Autó-motor sport terep rally ralli II. Rábaköz kupa OB 3. forduló Kapuvár Szalay Balázs Bunkoczi László

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Az esemény sajtószolgálatának csütörtöki közleménye szerint ugyan az érvényben lévő járványügyi jogszabályok lehetővé tennék, hogy a kétnapos versenyt nézők is megtekinthessék a helyszínen, a szervezők az eredeti megállapodásukat szem előtt tartva úgy döntöttek: a szurkolók számára ez a viadal nem lesz látogatható.

A hatfutamos tereprali ob első versenyén hét országból – Magyarország mellett Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Olaszországból és Ausztriából – érkeztek nevezések, és először fordul elő, hogy több motoros és quados indul, mint autós.

A közlemény szerint lesz

a Riverside Baján több olyan versenyző, aki a Dakar-ralin szintén rajthoz állt már, így például a cseh Miroslav Zapletal, aki 2019-ben az összetett magyar bajnoki címet is megnyerte.

„A régen látott, nagy létszámú és erős mezőnynek köszönhetően a szervízpark kinőtte az eredetileg kijelölt helyet, így Pápoc nagy részén megtalálhatók lesznek a versenyzők és a csapatok, ami nosztalgikus hangulatot teremt majd” – idézte a közlemény Garamvölgyi Zoltán főszervezőt, aki hozzátette, mivel az esemény engedélyeit úgy adták ki, hogy azok nézők nélküli rendezést tesznek csak lehetővé, ezt betartják. „Az a szándékunk, hogy az érintett kistelepülések lakóit, valamint a versenyzőinket és tisztségviselőinket meg tudjuk óvni és a rendezvényt problémamentesen le tudjuk bonyolítani” – jelentette ki.

A Riverside Baja versenytávja 227 kilométer, pénteken kétszer 13,5 km-t, szombaton pedig kétszer 50,2, és kétszer 49,8 km-t tesz majd meg a mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!