váltás

2021.05.05. 13:10

Vida Máté távozik Dunaszerdahelyről

A szezon végén távozik a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely labdarúgócsapatától Vida Máté, az együttes hatszoros magyar válogatott középpályása.

Hungary's midfielder Mate Vida listens to the national anthems prior to the stadium inauguration friendly match between Hungary and Uruguay in Puskas Arena of Budapest on November 15, 2019. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

A játékos ezt az M1 aktuális csatorna érdeklődésére erősítette meg, hozzátéve, hogy magyar és külföldi ajánlatai is vannak.

A 25 éves futballista tavaly nyáron súlyos térdsérülést szenvedett, és mint mondta, a felépülésében elsősorban az motiválta, hogy a nemzeti csapat márciusi összetartásán már ott lehessen, így esélye nyíljon bekerülni a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő keretbe.

Januárban azonban túlságosan gyorsan próbált visszatérni, ezért újra pihenőre kényszerült. Várhatóan csak a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén léphet pályára.

Vida Máté jelezte, nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, klubválasztásában pedig nem az anyagi, sokkal inkább az emberi szempontok fognak szerepet játszani. Hozzátette, egy évvel ezelőtt még nem jött volna szóba magyar klub, a jelenlegi körülmények között azonban most ez is egy lehetőség. Megjegyezte,

Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is beszélt, az olasz szakember pedig felvázolt neki egy lehetséges utat.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban úgy vélekedett, nincs esély arra, hogy ott legyen a magyar csapatban, amely a címvédő portugálok mellett a világbajnok franciákkal és a németekkel mérkőzik meg a csoportkörben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!