tokió 2020

2021.06.01. 10:40

Olimpiai kvótát szerzett a Szudi, Pergel asztalitenisz vegyes páros

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros indulhat a nyári, tokiói olimpia asztalitenisz-versenyén.

A nemzetközi szövetség kedden értesítette magyar tagszervezetét a duó kvótaszerzéséről, amelyet már korábban is tudni lehetett, de a júniusi olimpiai ranglista nyilvánosságra kerülésével vált hivatalossá.

A vegyes páros szám új az ötkarikás programban, a tokiói küzdelmekben összesen 16 kettős vehet részt.

A magyar sportági küldöttséget így egy három+egy fő tartalékból álló női csapat, a férfi egyesben induló Majoros Bence és a Szudi, Pergel vegyes páros alkotja majd a japán fővárosban.

A szabályok szerint Pergel már biztosan tagja a csapatversenyben asztalhoz álló női triónak, a válogatott további összeállítását várhatóan június végén hirdeti ki Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány.

A 25 esztendős, magyar bajnok Szudi és a többszörös Európa-bajnoki bronzérmes, 32 éves Pergel egyformán először indulhat majd olimpián,

a szövetségnek mindketten úgy nyilatkoztak, hogy szeretnék kihozni magukból a maximumot, s ha ez sikerül, esélyük lehet meccset, meccseket nyerni.

„Most már hivatalossá vált, amit hetek, sőt hónapok óta tudunk.

Szandi és Ádám rengeteget dolgozott ezért a kvótáért, rengeteg versenyen jártak, gyakorlatilag a világ összes kontinensét bejárták”

- mondta az M1 aktuális csatornának kedden Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke, akit a hétfői tisztújító közgyűlésen újabb négy évre megerősítettek posztján.

Kiemelte, hogy mivel ebben a számban nagyon szűk az olimpiai mezőny, óriási teljesítmény, igazi bravúr, hogy a magyaroknak sikerült kvótát szerezniük.

„Nagyon büszkévé tesz minket az is, hogy a megszerezhető hét indulási jogból ötöt kiharcoltunk. Ez fantasztikus teljesítmény a sportolóktól és rekord a magyar asztaliteniszben”

- tette hozzá Nátrán Roland.

Az elnök úgy fogalmazott, a szereplés nagyban függ majd a sorsolástól, de ők abban a bíznak, hogy az öt kvótából lesz pontszerző helyezésük Tokióban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában