Old Lake Man

2021.07.17. 17:25

Faldum és Csomor nyerte a rövid távú triatlon ob-t

A férfiaknál Faldum Gábor, a nőknél Csomor Erika győzött szombaton a triatlonosok rövid távú országos bajnokságán, Tatán.

Faldum 1:55:09 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, majd 10 kilométer futásból álló – olimpiai programban szereplő – távot, míg Csomor 2:15:48 óra alatt ért célba. A férfiaknál Petsuk Zoltán és Tarnai László, a nőknél pedig Sarcia Borbála és Fuchs Renáta végzett még dobogós helyen.

A riói olimpikon Faldumnak nem sikerült kijutnia a tokiói játékokra, viszont jó formáját igazolta június 27-én is, amikor Baján a sprint távú ob-n szintén a legjobbnak bizonyult. „A kvalifikációs időszak után új motivációkat és élményeket kerestem, tavalyi győzelmem után pedig már csak a szép emlékek miatt is választottam a mostani indulást. Az úszás kezdetétől az élre álltam, és kerékpáron, majd futásban is növelni tudtam az előnyömet” – nyilatkozott az MTI-nek Faldum Gábor.

Csomor Erika kiemelte: meglepte, hogy viszonylag simán sikerült megnyernie a versenyt. „Talán az olimpia éve miatt nem volt most a legerősebb a mezőny. Mindenestre remek szervezésű versenyen vettünk részt, én pedig örülök az első helyemnek” – mondta.

Eredmények, Old Lake Man Triatlon:

férfiak:

1. Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) 1:55:09 óra

2. Petsuk Zoltán (UTE-Merida) 1:58:30

3. Tarnai László (FTC) 1:59:13

nők:

1. Csomor Erika (Százhalombattai VUK SE) 2:15:48 óra

2. Sarcia Borbála (Team Újbuda SE) 2:16:26

3. Fuchs Renáta (UTE-Merida) 2:16:49

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!