Labdarúgás

2021.07.05. 16:17

Lovrencsics Gergő a Hajduk Splithez igazolt

Lovrencsics Gergő válogatott labdarúgó a horvát HNK Hajduk Split csapatához igazolt.

Lovrencsics Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya beszél a bajnokcsapatnak járó kupa átadásán a Groupama Arénánál 2021. május 8-án. A Ferencváros a 32. bajnoki címét szerezte meg.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 32 éves jobbhátvéd szerződése két évre szól, és mivel idén nyáron lejárt a megállapodása a Ferencvárosnál, a horvátok ingyen szerezték meg a játékjogát.

Mivel Lovrencsics szerepelt a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatottban, csak vasárnap kell csatlakoznia új csapatához.

A futballista Budafokon kezdte pályafutását, majd Pécsen, Pápán, és a lengyel Lech Poznanban játszott, mielőtt az FTC-hez igazolt, amelynek a legutóbbi három évben csapatkapitánya volt. Pályafutása során csaknem négyszáz hivatalos mérkőzésen 43 gólt szerzett. A válogatottban 44 alkalommal lépett pályára.

Mindaugas Nikolicius, a HNK Hajduk sportigazgatója úgy fogalmazott: Lovrencsics taktikailag érett, technikás játékos, nagyon jó fizikális és mentális tulajdonságokkal, ráadásul jobbhátvéd létére vérében van a támadófutball.

„Örülök, hogy a Hajdukba igazolhattam, mert tudom, hogy ez a legkomolyabb hagyományokkal rendelkező klub Horvátországban. Könnyű volt meghoznom ezt a döntést, amikor kiderült, hogy egyeznek a céljaink”

– nyilatkozta Lovrencsics.

Borítókép: Lovrencsics Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya beszél a bajnokcsapatnak járó kupa átadásán a Groupama Arénánál 2021. május 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában