Gyulai Memorial

2021.07.05. 12:30

Olimpiai bajnokok sora érkezik Székesfehérvárra

Leendő tokiói aranyérmesek fognak rajthoz állni Székesfehérváron hétfőn (ma) és kedden a 11. alkalommal sorra kerülő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon – jelentette ki a szervezőbizottság elnöke hétfőn, az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

U.S. former world champion Justin Gatlin reacts after winning the men's 100 meters of Tokyo Olympics athletics test event "Athletics READY STEADY TOKYO" at the National Stadium in Shinjuku Ward, Tokyo on May 9, 2021. Justin Gatlin won the event. The event is held without spectators amid a pandemic of the new coronavirus COVID-19. Athletics event, opening and closing ceremonies during Tokyo Olympics will be held at the National Stadium. Approximately 420 athletes (9 from overseas) participate for 16 men's events and 17 women's events. Demonstrations by groups opposed to the Olympics are also planned around the National Stadium. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Hiroto Sekiguchi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Forrás: AFP / The Yomiuri Shimbun

Fotó: Hiroto Sekiguchi

Deutsch Péter hangsúlyozta, hogy olimpiai bajnokok is rekortánra lépnek a Gyulai Memorialon, amelyet közönség előtt rendeznek. Mint mondta, kiváló eredményekben bíznak,

a megszokott 3-7 helyett ezúttal 25 magyar versenyző indul.

Spiriev Attila sportigazgató közölte, hogy 45 ország atlétái találhatók a „brutálisan erős” mezőnyben. Úgy vélte, a számok közül is kiemelkedik a női és férfi 100 méter, illetve a női és férfi 400 méter.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a város életében kiemelkedő rendezvény a Gyulai Memorial, amely nagy marketingértékkel bír. Hozzátette:

nyolcadik alkalommal látják vendégül a világ atlétikájának élvonalát.

A női indulók között lesz a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce, aki minden idők második leggyorsabb női sprintere, a szintén jamaicai Elaine Thompson, a 100 és 200 méter olimpiai címvédője, a 200 méter kétszeres világbajnoka, a holland Dafne Schippers, a 400 méter bahamai olimpiai bajnoka, Shaunae Miller-Uibo, valamint a kalapácsvetés női világcsúcstartója, a lengyel Anita Wlodarczyk.

A férfiaknák rajthoz áll a 60 méteres gátfutás amerikai világcsúcstartója, Grant Holloway, a 100 méteren olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok amerikai Justin Gatlin, a 400 méter világbajnoki címvédője, az amerikai Steven Gardiner, a 400 méter világcsúcstartója, olimpiai és kétszeres világbajnoka, a dél-afrikai Wayde van Niekerk, a diszkoszvetés olimpiai címvédője, a német Christoph Harting, illetve kalapácsvetésben a legutóbbi négy világbajnokság győztes lengyel Pawel Fajdek.

Az első napon a férfi és a női kalapácsvetést rendezik meg, kedden a program 15.30-kor kezdődik a női gerelyhajítással.

Forrás: MTI

Borítókép: Justin Gatlin is rajthoz áll Székesfehérváron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában