BL-selejtező

2021.08.23. 14:40

Csak a győzelem jó a Fradinak a visszavágón

Egygólos hátrányban kezdi meg a Ferencváros kedd este a svájci BSC Young Boys elleni hazai visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában, így a csoportkörbe jutás nem lehetetlen küldetés, de mindenképpen nehéz kihívás a népligetiek számára.

Bern, 2021. augusztus 19. Guillaume Faivre, a Young Boys kapusa véd Adnan Kovacevic, a Ferencváros játékosa (k) elõtt a Bajnokok Ligája-selejtezõ negyedik fordulójának Young Boys - Ferencváros elsõ mérkõzésén a berni Wankdorf stadionban 2021. augusztus 18-án. A Young Boys 3-2-re gyõzött. MTI/EPA/Alessandro Della Valle

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Alessandro Della Valle

A magyar bajnoki címvédő múlt szerdán, az első mérkőzésen nagy lehetőséget szalasztott el azzal, hogy emberelőnyben maradt alul 3-2-re. A svájciak a 25. perctől játszottak tíz emberrel, és akkor – még 1-1-es állásnál – Myrto Uzuni büntetőt hibázott. Nem sokkal később, még a szünet előtt aztán a hazaiak újabb gólt szereztek.

A Ferencváros múlt hétvégi, Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzését a BL-felkészülés jegyében elhalasztották, hasonló okokból a Young Boys sem lépett pályára a svájci élvonalban.

A hazai csapatban Peter Stöger vezetőedző sérülés miatt

ezúttal sem számíthat Sigér Dávid, valamint várhatóan Tokmac Nguen játékára, míg az első felvonáson kezdő Igor Haratin sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára a visszavágón.

Utóbbi a középpálya védekező részét erősíti, miként Sigér is, de ott azért a Ferencváros rendelkezik kellő potenciállal ahhoz, hogy ezt megfelelően tudja pótolni.

A népligetieknek ezúttal a nemzetközi porondon megszokott biztonságos védekezésüket a gólhátrány miatt fel kell adniuk: a bajnokságban rendszeresen két védekezőbb típusú középpályást alkalmaznak a hátvédek előtt, a kupameccseken azonban leggyakrabban hármat. A stabil belső felállását azonban így sem áldozhatja fel teljesen a Ferencváros, mert a Young Boys technikás játékosai pár passzal fel tudják vinni mezőnyben a labdát, míg gyors támadóik hamar gólveszélyes helyzetet képesek teremteni. Az első meccsen pedig ezen túl azt is bebizonyították: nem jelent túl nagy gondot számukra, ha emberhátrányban kell felvenniük a harcot és játszaniuk a saját játékukat.

Kedden az 1-0-s hazai győzelem ezúttal csak hosszabbítást jelentene, ellentétben a korábbi szabályokkal, amikor idegenben szerzett több góllal már a Ferencváros léphetne tovább.

A továbbjutást érő kétgólos sikerért viszont nagyon keményen meg kell majd dolgozniuk a zöld-fehéreknek, akiknek az esélyük erre egy újabb kapott gólnál minimálisra csökkenne.

A 21 órakor kezdődő találkozó játékvezetője az orosz Szergej Karaszjov lesz.

A párharcok győztesei a BL-főtáblán, míg a vesztesek az Európa-liga csoportkörében szerepelnek majd az ősszel. A rajtpénz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében 15,64 millió euró, míg az Európa-ligában 3,63 millió.

Bajnokok Ligája, playoff-kör, visszavágók:

kedd:

FERENCVÁROSI TC-Young Boys (svájci) 21.00 (az első meccsen: 2-3)

Ludogorec (bolgár)-Malmö FF (svéd) 21.00 (0-2)

PSV Eindhoven (holland)-Benfica (portugál) 21.00 (1-2)

szerda:

Bröndby IF (dán)-RB Salzburg (osztrák) 21.00 (1-2)

Dinamo Zagreb (horvát)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 21.00 (0-3)

Sahtar Donyeck (ukrán)-AS Monaco FC (francia) 21.00 (1-0)

Forrás: MTI

Borítókép: Guillaume Faivre, a Young Boys kapusa véd Adnan Kovacevic, a Ferencváros játékosa (k) előtt a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának Young Boys – Ferencváros első mérkőzésén a berni Wankdorf stadionban 2021. augusztus 18-án. A Young Boys 3-2-re győzött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!