Labdarúgó NB I

2021.08.29. 20:36

Harmadik idegenbeli meccsét is megnyerte a Puskás Akadémia

A felcsútiak 1-0-ra nyertek az újonc Gyirmót vendégeként az OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött az újonc Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján, így a felcsútiak idegenbeli mérlege három bajnoki után is százszázalékos maradt.

A házigazdáknak egyelőre várniuk kell első sikerükre az élvonalban, három döntetlenjük mellet a vasárnapi volt a második vereségük a mostani idényben.

Már az első félidőben is a vendégcsapat volt kezdeményezőbb, a hazaiak olykor beszorultak a kapujuk elé, támadni pedig csak akkor tudtak, ha ellenakciókat vezettek. A szünetig gól nem esett, leginkább mert mindkét oldalon sok volt a pontatlanság.

Fordulás után eleinte maradt a felcsúti fölény, majd amikor a Gyirmót éppen átvette a kezdeményezést, a vendégeknek sikerült megszerezniük a vezetést. A gól után mindkét oldalon cserékkel igyekeztek frissíteni csapataikon a vezetőedzők, az ugyanakkor látható volt, hogy a Puskás Akadémia a vezetés birtokában már egyre kevésbé akarta erőltetni a támadásokat.

Az utolsó pillanatokban a hazaiak előtt még adódott egy nagy lehetőség, de egyenlíteniük nem sikerült, így a felcsútiak elvitték a három pontot a Gyirmótról.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Gyirmót FC Győr-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Győr, 2086 néző, v: Berke

gólszerző: Nagy Zs. (63.)

sárga lap: Karacs (27.), Varga B. (33.), illetve Puljic (93.)

Gyirmót:

Hársfalvi – Major, Karacs (Ikic, 73.), Széles, Zeke – Herjeczki (Mayer, 81.), Nagy P. (Hajdú, 66.), Vass Á., Radics, Medgyes (Hasani, 66.) – Varga B. (Lencse, 66.)

Puskás Akadémia:

Tóth B. – Nagy Zs., Stronati, Spandler, Deutsch L. (Gera D., 66.) – Favorov, Van Nieff, Corbu (Baluta, a szünetben) – Plsek, Géresi (Puljic, 67.), Komáromi (Slagveer, a szünetben)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!